DESIGN APARTAMENT “PARLAMENT”

Acest imobil nou (2020), cu functiunea de locuinte colective (D+P+3E+Er) este amplasat intr-o zona foarte linistita de locuinte individuale cu regim de inaltime mic, in apropiere de Catedrala Neamului, Hotel Mariott si Parlament, in Bucuresti,

Pentru a afla mai multe date despre constructie, click AICI !

La proiectarea arhitecturii de interior trebuie urmarita coerenta spatiilor, sa nu fie din povesti diferite. Propunerea de amenajare a acestui apartament cu doua camere, balanseaza minimalismul si caldura unui camin. Nu doar pentru ca sunt acum la moda, dar tonurile de gri si grej sunt linistitoare si scot in evidenta accentele de culoare date de accesorii.

 

apartament-design-interior-birou-arhitectura-aj-rouavision-ro.jpg
Plan apartament cu doua camere – amenajare interioara

In vestibul, trebuie sa remarcati un artificiu, elemente care dau efect de marire a spatiului si anume usi placate cu oglinda amplasate in capat de perspectiva. In acest caz, usa de la dormitor formata din doua canaturi inegale, ar fi o varianta optima pentru o asamblare coerenta a doua oglinzi, adica sa fie ambele in acelasi plan. Aripa mica se poate monta pe zid, dar va fi costisitor de adus in acelasi plan ambele suprafete de oglinda, fiind vorba de tamplarie si zidarie, chiar si in cazul usilor tip Filomuro.

Vestibul – Hol intrare

Camera de zi are si un aer elegant, mergand pe o linie in tendinte acum, a design-ului minimalist nordic dar si cu o amprenta delicata data de accesoriile in culori pastelate (lampa, tabloul, puteti adauga perne decorative simple in culorile dulci ale tabloului. Tabloul in culori pastelate se armonizeaza cu calmul ambiental dat de tonurile peretilor si tapiteriei mobilierului pentru stat. Lemnul natur da caldura spatiului. Albul suprafetelor meselor reflecta lumina, camera de zi parand mult mai luminoasa seara, cand nu beneficiati de valul de lumina naturala oferit de suprafetele vitrate generoase.

 

Camera de zi – loc de stat

Locul de luat masa este in camera de zi, in imediata apropiere a usii bucatariei, pentru o mai practica servire a mancarurilor. O bucatarie ingusta se poate mobila si functioneaza fara probleme, daca este organizata inteligent. Si voua va plac produsele “Ubikubi”, vasele ceramice pentru flori de pe peretele din stanga din imaginea de mai jos? Eu le gasesc adorabile si potrivite liniei casei. Le puteti cumpara de AICI

Vederea cu locul de luat masa

 

apartament-design-interior-birou-arhitectura-aj-rouavision-ro.jpg
Amenajarea bucatariei inguste, fara loc de luat masa

Baia este un loc foarte important pentru locuinta. Conceptul de baie este in buna armonie cu restul casei, coloristic si functional.

apartament-design-interior-birou-arhitectura-aj-rouavision-ro.jpg
Baia – vederea cu mobilierul fix

Cabina de dus fara cada este complet transparenta, evidentiind astfel spatialitaea unei bai aerisite vizual. Nu recomandam ca peretii dusului sa fie opaci. Vor micsora, vizual, foarte mult, spatiul. Platforma pe care cade apa este puternic hidroizolata cu materiale de foarte buna calitate.

apartament-design-interior-birou-arhitectura-aj-rouavision-ro.jpg
Baia – vedere spre dus

In dormitor, arhitectul s-a jucat cu o culoare indrazneata pe un singur perete, pentru un accent coloristic dat casei, perete colorat care ofera un aer modern spatiului de dormit nefiind apasator deoarece este peretele pe care nu il vezi atunci cand esti intins sub asternut. Click AICI pentru a vedea o varianta intr-un ton de verde-albastrui, propus pentru un alt apartament.

amenajare-apartament-2-camere-design-interior-birou-arhitectura-rouavision-ro-Livia-Geambasu
Dormitorul – vedere spre suprafata mare vitrata a ferestrei

Cand ai un asemenea dulap pe tot peretele (dressing), nu mai este necesar un patiu separat de accesat, o camera in sine cu aceasta functiune.

apartament-design-interior-birou-arhitectura-aj-rouavision-ro.jpg
Dormitor – dulap pe tot peretele

Vrei sa beneficiezi de consultanta din partea unui arhitect, pentru un eventual proiect de amenajare de apartament? Trimite un email la ateliereleroua@gmail.com sau suna la 0723.0520.32 (arh. Livia Geambasu). Primul pas va fi sa ajustezi impreuna cu un arhitect tema de proiectare, sau sa beneficiezi de o simpla consultanta in privinta designului de interior si a materialelor pe care ti le imaginezi in propriul apartament. Alegerea tonurilor / culorilor si a texturilor sunt extrem de importante. Principii generale, de care sa tineti cont atunci cand imaginati momente pentru decorarea casei voastre, le vom prezenta in articole din blog > CLICK AICI