DESIGN APARTAMENT “TIMPURI NOI”

Blue mood a fost propunerea mea initiala pentru amenajarea camerei de zi, a unui apartament dintr-un bloc dat in folosinta in 2016. Este amplasat foarte aproape de Dambovita, in zona Timpuri Noi, intr-o locatie frumoasa, privilegiata as spune. Am gasit amenajarea unei bune parti din apartament deja realizata, la data solicitarii proprietarilor.
blue-mood-ROU-a-vision-ro

living-room-blue-board
Prima mea propunere de mai sus nu a fost intampinata cu entuziasm prea mare. Proprietarii doreau un design mai retinut, un stil cozy spre boho. Clar este ca nu eram pe linia visata de ei. Timpul limitat alocat derularii lucrarii si lipsa dorintei de a fi implicati in comenzi de mobilier care complica putin organizarea unei zile m-au condus la cateva constrangeri in alegerea produselor. Am prezentat obiecte pe care le puteau usor gasi pe piata romanesca in defavoarea unor produse pe care le-as fi comandat pentru a obtine o combinatie aparte de texturi. Alt element pe care nu l-as fi adus in casa este furnirul din lemn de nuc pe care nu il consider perpetuu modern, dar proprietarii deja achizitionasera o masuta pentru servit cafeaua, finisata cu aceasta esenta. Masa are o linie moderna, o combinatie a lemnului cu sticla antracit. Linia rectangulara si designul curat corecteaza oarecum acest aspect.

O alta propunere a fost in culorile frunzelor. Am numit colectia: Green-Mood. Canapeaua si covorul le puteti cumpara de la Boconcept. Covoare autentice romanesti vechi si de peste 100 de ani le gasiti in lumea mirifica
madewithloveromania.ro iar ghivecele slim de la ubikubi.ro. Masa si fotoliul sunt produse Mobexpert. Draperiile, de la Ikea

green-mood-ROU@vision-ro
green-grey-living-room-ROU@vision-ro

Accesul la camere se face dintr-un hol central, o prelungire a vestibulului. Placile din travertin sau calcar amprentat in riflaj se pot comanda la Titan-Mar. Oglinda finisata cu foita de argint, care are diametrul mare, de 120 cm, poate fi cumparata de la Delta-Studio. Restul mobilierului va fi customize.
Am constatat ca nu se gasesc console cu forme moderne in piata mobilierului din Romania anului 2016. Numai cu o linie clasica nepotrivita cu atmosfera din restul holului.

hol-TimpuriNoi-ROU@vision-ro

O a doua propunere a fost pe tema mobilierului de la Kare
panou-kare-hol-TimpuriNoi-ROU@vision-ro

Amenajarea balconului cu motive florale in alb si negru a fost respinsa, in favoarea variantei mai putin incarcate, cu obiecte din bambus, pe care si eu o agreez acum mai mult:
Lampa se gaseste la Leroy Merlin, mobilierul la Kika si Ikea iar covoarele autentice romanesti vechi si de peste 100 de ani le gasiti in lumea mirifica madewithloveromania.ro

 

Apartamentul este in curs de amenajare, la data scrierii articolului.