proprietarul acestui apartament este o prietena, ne cunosteam de multa vreme, dar despre preferintele ei esteticice, recunosc, nu retinusem prea multe. intuise ca ii voi cere informatii despre preferintele cromatice, de stare, buget, timp alocat proiectarii. a visat sa aiba o locuinta moderna, care sa transmita optimism, sa fie luminoasa, cu o organizare practica a detaliilor de mobilier si amplasare in plan a obiectelor. stia precis ce culori nu voia sa fie puse in evidenta, face insa parte din firescul pozitiei de client ca pana la finalul proiectului sa modifice o parte a optiunilor initiale.

principiul dupa care ma ghidez in proiectare este sa nu insist sa impun un punct de vedere pentru care sa fiu eu apreciata pentru un stil propriu, ci sa il fac pe omul care viseaza poate din copilarie la cum va arata casa lui, sa se simta bine toata viata acolo, sa stie ca mereu se va intoarce acasa, nu intr-o macheta de lucru. a-i da ce are el nevoie, inseamna sa cauti sa ii cunosti lumea, sa tii cont de varsta si stil de viata, adesea de unele traume (in cazul de fata, oroarea de o viata monocrom, adesea asociata cu caloriferele reci din fonta in mijlocul iernilor ceausiste).

nota vesela te duce in zona Pop Art, dar cum granita este foarte fina spre a migra in kitch, am optat sa extrag doar farmecul Pop prin insinuari si sugerari (se putea un mesaj mult mai puternic, va asigur ca este cel mult moderat):

– atitudine indrazneata si creativa > la living. culorile energice.
– motivatia dungii din living: am optat pentru purpuriu pentru caractere puternice, complementar verdelui-albastrui al fasiei de perete. dunga accelereaza dinamica spatiului care altfel ar fi fost neutru si aproape tern. recunosc, iti trebuie curaj ca sa o porti … a pastrat in executie o culoare vie (vizualizati ultimele imagini). Plafoniera poate fi comandata la Intro, terrarium de la Dizainar
modern-cozy-Berceni-flat-rouavision-ro

furniture-board-living-Berceni-flat-rouavision-ro
draperia cu perdea dau caldura mai multa spatiului.

aici a existat si o varianta de culori temperata, cu un covor Somproduct sau covoare autentice romanesti vechi si de peste 100 de ani le gasiti in lumea mirifica
madewithloveromania.ro in culorile canapelei si furnirului. tu pe care o alegi?
rose-modern-cozy-Berceni-flat-rouavision-ro

DINING
am adus o oglinda cu rama translucida-luminoasa pentru senzatia de spatialitate a zonei locului de luat masa
– in dining, am introdus un element de contrast care rupe linia moderna, venind cu un design vintage al scaunelor, stil sweedish art deco anii 1936.

painting by Livia Geambasu:
 ROU@vision-dining-apartament-Berceni

– holul l-am vrut in alb, ton care da senzatia de spatiu mai larg, pentru ca vestibulul este cel mai mic si intunecos spatiu dintr-un apartament de bloc; de aceea usa de la bucatarie a fost propusa cu 2/3 geam translucid. pardoseala neagra lustruita din hol, bucatarie si baie creaza un impact vizual puternic, asa cum am dorit.
vestibul-Berceni-flat-rouavision-ro

– spontaneitate si mai ales dezinvoltura regasite in amenajarea bucatariei

– un joc creativ, colaje de forme, culori şi desene.
bucataria-Berceni-flat-rouavision-ro

– n-am folosit benzi desenate şi poze, am optat pentru un grafitti cu mesaj emotional (desenul de pe perete este creatia Street Art by Scampi – In Wellington, New Zealand) in zona cea mai pop, bucataria, balansata de o “lavita” care si-a gasit locul in nisa de sub fereastra. fara depozitare dedesubt, pentru a lasa libera circulatia aerului cald, iarna. corect ar fi fost sa mutam caloriferul pe stalp, suspendat, sa fie slim si orientat catre spatiul camerei, dar poate ca se va face aceasta mutare de obiect “fix”, in viitor. la vremea initierii proiectului trebuiau limitate costurile.
bucataria-mood-board-Berceni-flat-rouavision-ro

– prospeţimea la propriu si figurat din baia bleu a fost inlocuita fericit cu eleganta albului pur in contrast cu pardoseala de piatra neagra extinsa din hol. felicitari pentru alegere! (vizualizati ultimele imagini)
baia-Berceni-flat-rouavision-ro

chiuveta este Alveus
mood-board-baia-Berceni-flat-rouavision-ro

– spatiul dormitorului este o zona intima pe care prefer sa nu o comentez, voi afisa doar dulapul care rezolva depozitarea intr-un spatiu restrans, rezultat dupa ce patul dublu ocupa o zona generoasa. culoarea peretelui a fost pastrata in varianta 1:1 (vizualizati ultimele imagini)
dulap-Berceni-flat-rouavision-ro

– n-am facut abuz de texturi ca sa nu dau nota de casa agitata . m-am ferit de aceasta, optand pentru indrazneala. ilustrez cu fotografii din stadiul actual, intermediar, de amenajare. lampa asemanatoare se poate cumpara de la Dedeman ori Leroy Merlin

SANTIER IN LUCRU :

lampa o puteti comanda la Somproduct.

80% din mobilierul casei este comandat la un producator local, personalizat dupa proiect
living-room-Berceni-rouavision-ro

living-Berceni-rouavision-ro

biblioteca-Berceni-rouavision-ro

dining-Berceni-rouavision-ro
IMAGINE ETAPA – IN CURS DE AMENAJARE

cuier-Apartament-Berceni-rouavision-ro
ETAPA – SANTIER IN LUCRU

mai jos, lumina ledurilor cuierului, dau reflexii violete in intuneric

Berceni-flat-rouavision-ro
ETAPA – SANTIER IN LUCRU

pardoseala din piatra a fost comandata la Titan-Mar

Berceni-flat-rouavision-ro
IMAGINE ETAPA – SANTIER IN LUCRU

Berceni-flat-rouavision-ro
IMAGINE ETAPA – SANTIER IN LUCRU

vopseaua este Caparol

Tabloul DUAL by Livia Geambasu, detalii AICI abia sosit, provizoriu expus pentru foto