Autorizatie inchidere balcoane

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Inchiderea balconului sau construirea unuia atunci cand nu exista la apartamentele situate la parter de bloc o gasesc utila, dar nu in oricare caz. La etaj nu as inchide balconul deoarece reprezinta gradina casei. Este locul de relaxare in aer liber, atunci cand nu ai chef sa iesi la o plimbare. Situarea la inaltime iti ofera o perspectiva frumoasa asupra cartierului. Balconul unui apartament amplasat la etajele inferioare ofera avantajul apropierii de coroanele copacilor care contribuie la sanatatea stratului de ozon.

Prin urmare, gasesc foarte util doar sa construiesti la parter, atunci cand acesta nu exista. Deja “se afla in gradina” blocului, prin pozitia privilegiata de a fi primul nivel locuit dintr-un bloc. Pentru siguranta celor care locuiesc apartamentul, balconul trebuie sa fie inchis.

Construirea unui balcon la parter, este similar cu construirea unei case ca pasi de parcurs: are o fundatie, inchideri autoportante, parapet si ferestre. Din acest motiv si relatia cu vecinatatile, lista de aprobari cerute de catre departamentele de urbanism din cadrul primariilor este similara cu extinderea unei case deja construite.

Pasii care sunt de urmat sunt urmatorii:
– membrii familiei sa se puna de acord cu ceea ce isi doresc de la acest balcon > sa devina un spatiu de birou, un loc de relaxare, un loc de depozitare sau toate la un loc?
– alegerea finala va duce in mod firesc la browser, veti cauta cu ajutorul internetului exemple de balcoane amenajate si probabil un arhitect
– rolurile arhitectului si structuristului nu pot fi ignorate, deoarece autorizatia de construire nu se elibereaza fara autentificarea documentelor care stau la baza obtinerii acesteia
– urmatorul pas important pe care il puteti face singuri este sa cereti la primarie un Certificat de Urbanism a carui eliberare / emitere legal dureaza in jur de 30 de zile, document din care veti afla care este lista cu avizele si acordurile cerute.

LISTA cu documentele necesare autorizarii inchiderii balcoanelor situate la parter de bloc:

DTAC – arhitectura > documentele tehnice pentru autorizarea construirii, lista care va contine parti scrise (memorii justificative tehnice) si desenate (plan, sectiune, fatade).
Fotografii cu existentul si incadrarea in coerenta estetica a fatadei (alinierea cu balcoanele superioare si ideal ar fi sa exista o unitate cu modul de impartire a canaturilor de ferestre cu ale balcoanelor vecine care sunt inchise).

AVIZE si ACORDURI
– mediu
– apa / canal
– energie electrica
– termoficare
– gaz
– salubritate
– telefonie
– ISC (Inspectia in Constructii) in unele cazuri (depinde de vechimea blocului, structura si pozitionare)

EXPERTIZA TEHNICA A STRUCTURII

ALTE DOCUMENTE:
– deviz estimativ
– acordul asociatiei de proprietari
– Certificatul de atestate fiscala la zi (nu mai vechi de 30 de zile)
– acordul IRCBI
– aviz de conformitate de la primarie

TAXE:
– taxe pentru fiecare aviz sau acord
– taxa pentru timbrul OAR (taxa care intra in responsabilitatea investitorului, nu a arhitectului, cum gresit s-ar intelegere din asocierea de cuvinte)
– taxa pentru autorizatia de construire

CONTINUT DOSAR:
– cerere tip
– copie C.I. /C.U.I / C.I.F. (dupa caz)
– procura notariala daca doriti sa ridice autorizatia alta persoana decat titularul Certificatului de Urbanism si a cererii
– copii ale: actului de proprietate, documente cadastrale, avize si acorduri
– DTAC > proiectele se depun in doua exemplare; proiectul cu expertiza tehnica va fi insotit de referat al verificatorului de proiecte atestat MLPTL

Recomandarea mea este sa intocmiti un deviz realist al acestei investitii, sa studiati comparativ cat ar mai trebui adaugat pana sa va mutati la un apartament cu mai multe camere sau situat la etaj si sa decideti (dupa cazul particular al nevoilor fiecaruia) daca este justificat sa realizati aceasta investitie.

Pentru lamuriri suplimentare contactati pe arhitect Livia Geambasu la tel. mob. 0723 052 032 sau e-mail: liviageambasu@gmail.com

amenajare-balcon-bambus-TimpuriNoi-ROU@vision-ro

arh. Livia Geambasu

#freelancerarchitect #designer #painter #craftswoman #foodblogger #illustrator #RomanianCultureConsumer

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *