Autorizatie inchidere balcoane

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Inchiderea balconului sau construirea unuia atunci cand nu exista la apartamentele situate la parter de bloc o gasesc utila, dar nu in oricare caz. La etaj nu as inchide balconul deoarece reprezinta gradina casei. Este locul de relaxare in aer liber, atunci cand nu ai chef sa iesi la o plimbare. Situarea la inaltime iti ofera o perspectiva frumoasa asupra cartierului. Balconul unui apartament amplasat la etajele inferioare ofera avantajul apropierii de coroanele copacilor.

Prin urmare, gasesc foarte util doar sa construiesti la parter, atunci cand acesta nu exista. Deja “se afla in gradina”, prin pozitia privilegiata de a fi primul nivel locuit dintr-un bloc. Pentru confortul si siguranta celor care locuiesc apartamentul, balconul trebuie sa fie inchis. Acest balcon se va inscrie in proiectia balconului de la etajul 1.

Construirea unui balcon la parter este similara cu a unei case, privind etapele de autorizare si lucru: are o fundatie, inchideri autoportante, parapet si ferestre. Din acest motiv si relatia cu vecinatatile, lista de aprobari cerute de catre departamentele de urbanism din cadrul primariilor este similara cu a extinderii unei case deja construite.

Pasii care sunt de urmat sunt urmatorii:
– membrii familiei sa se puna de acord cu ceea ce isi doresc de la acest balcon > sa devina un spatiu de birou, un loc de relaxare, un loc pentru depozitare sau toate la un loc?
– alegerea finala va duce in mod firesc la browser, veti cauta cu ajutorul internetului exemple de balcoane amenajate si probabil un arhitect
– rolurile arhitectului si structuristului nu pot fi ignorate, deoarece autorizatia de construire nu se elibereaza fara autentificarea documentelor care stau la baza obtinerii acesteia
– urmatorul pas important pe care il puteti face singuri este sa cereti la primarie un Certificat de Urbanism a carui eliberare / emitere legal dureaza in jur de 30 de zile, document din care veti afla care este lista cu avizele si acordurile cerute.

LISTA cu documentele necesare autorizarii inchiderii balcoanelor situate la parter de bloc:

DTAC – arhitectura > documentele tehnice pentru autorizarea construirii, lista care va contine parti scrise (memorii justificative tehnice) si parti desenate (plan, sectiune, fatade).
Fotografii cu existentul si incadrarea in coerenta estetica a fatadei, alinierea cu balcoanele superioare si ideal ar fi sa existe o unitate cu modul de impartire a canaturilor de ferestre ale balcoanelor inchise situate deasupra. Recomandarea este pentru sistemele pliabile sau glisante din gama rezidentiala usoara, cu profile de imbinare de numai 3 mm. Aspectul este de transparenta totala, modern, cu posibilitatea configurarii pe curb.

AVIZE si ACORDURI
– mediu
– apa / canal
– energie electrica
– termoficare
– gaz
– salubritate
– telefonie
– ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii) in mai toate cazurile; depinde de anul construirii blocului, structura si pozitionare;

EXPERTIZA TEHNICA A STRUCTURII sau acordul proiectantului initial al cladirii.

ALTE DOCUMENTE:
– deviz estimativ
– acordul asociatiei de proprietari
– Certificatul de atestate fiscala la zi (nu mai vechi de 30 de zile)
– acordul IRCBI (Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov)
– aviz de conformitate de la primarie

TAXE:
– taxe pentru fiecare aviz sau acord
– taxa pentru timbrul OAR (taxa care intra in responsabilitatea investitorului, nu a arhitectului, cum gresit s-ar intelegere din asocierea de cuvinte)
– taxa pentru autorizatia de construire

CONTINUT DOSAR:
– cerere tip
– copie C.I. /C.U.I / C.I.F. (dupa caz)
– procura notariala daca doriti sa ridice autorizatia alta persoana decat titularul Certificatului de Urbanism si a cererii
– copii ale: actului de proprietate, documente cadastrale, avize si acorduri
– DTAC > proiectele se depun in doua exemplare; proiectul cu expertiza tehnica va fi insotit de referat al verificatorului de proiecte atestat MLPTL

Recomandarea mea este sa intocmiti un deviz realist al acestei investitii, sa studiati comparativ cat ar mai trebui adaugat pana sa va mutati la un apartament cu mai multe camere sau situat la etaj si sa decideti (dupa cazul particular al nevoilor fiecaruia) daca este justificat sa realizati aceasta investitie.

arh. Livia Geambasu

amenajare-balcon-bambus-TimpuriNoi-ROU@vision-ro

arh. Livia Geambasu

#freelancer-arhitect #designer #grafician #illustrator

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *