In Romania nu s-a vorbit despre Tilt, artistul care expune graffiti, decat mentionandu-l ca pe o sursa de inspiratie pentru alti artisti care i-au preluat ideea, salt in cariera care l-a facut cunoscut pe toate continentele.
panic-room-tilt-rouavision
Tilt este un artist francez din sudul Frantei nascut la Toulouse. A invatat arta graffiti, autodidact, pe strazi si in trenuri.
Sclipirea a avut-o atunci cand a fost invitat de catre staff-ul hotelului Au Vieux Panier din Marsilia, sa decoreze o camera.

Ideea lui a fost sa partitioneze, vizual, in doua, spatiul: jumatate alb imaculat, jumatate haos in culori vii. A numit-o cum nu se poate mai ilustrativ: Panic Room.

panic-room-tilt-rouavision
Nu stiu cat de bine te odihnesti ca turist intr-o astfel de camera, dar daca esti o persoana dinamica, venita sa te distrezi, iti ridica clar nivelul de adrenalina. Daca vrei sa te odihnesti, te poti rasuci pe partea cealalta si vezi doar alb.

panic-room-tilt-rouavision

panic-room-tilt-rouavision

Foarte originali n-au fost nici cei cu hotelul din Marsilia, tonul la grafica pe pereti a dat-o Hotel Des Arts din San Francisco (Cartierul Francez), un hotel „artistic boutique”, care pune la dispozitie artistilor anual 5 camere in care au voie sa se exprime vizual.

Aplaud pe Tilt, pentru acest punct de vedere artistic.
panic-room-tilt-rouavision

Sursa foto: graffitilt